ΙΔΡΥΣΗ

H ELECTROKLIMA ιδρύθηκε το 1979 από τον Αθανάσιο Μπατάλια, πτυχιούχο Ηλεκτρολόγο, ο οποίος με την μεγάλη εμπειρία του, ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη εγκαταστάσεων δημόσιων και ιδιωτικών συστημάτων κλιματισμού – αυτοματισμού (κεντρικά μηχανήματα) εκείνης της εποχής.

Η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα με επικεφαλής τον Γεώργιο Μπατάλια, Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΕΜΠ), αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του στελεχιακού δυναμικού και του τεχνικού προσωπικού της.

Δραστηριοποιείται, τόσο ως εργοληπτική εταιρεία δημόσιων και ιδιωτικών έργων κλιματισμού – ψύξης – θέρμανσης – συστημάτων ελέγχου (BMS), όσο και στο χώρο της εμπορίας συστημάτων κλιματισμού. Παρέχουμε, με την εφαρμογή της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας, ολοκληρωμένες λύσεις βιώσιμου κλιματισμού, ψύξης – θέρμανσης – απομακρυσμένου ελέγχου (BMS) σε κτίρια ειδικών και πολύπλοκων απαιτήσεων (Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Ξενοδοχεία, Βιομηχανικά κτίρια, Εμπορικά κέντρα, Σούπερ Μάρκετ, Επαγγελματικά κτίρια, Κτίρια γραφείων κ.λ.π.), με στόχο τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση σε συνδυασμό με την χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και την άνεση των χρηστών.

Δεσμευόμαστε για την άρτια λειτουργία και το βέλτιστο ενεργειακό αποτύπωμα των έργων μας!

H ELECTROKLIMA ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Κομβικά χρονικά σημεία για την ανάπτυξη της Εταιρείας αποτελούν:

ΣΚΟΠΟΣ

Η ELECTROKLIMA έχει ως σκοπό την κατασκευή νέων, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων των πελατών μας για την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους, καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους.

Τα κεντρικά συστήματα Κλιματισμού – Θέρμανσης – Εξαερισμού (HVAC) αποτελούν την καρδιά κάθε σύγχρονου κτιρίου, καθώς διασφαλίζουν την παροχή αποτελεσματικής θέρμανσης και ψύξης και αποτελούν πηγή φρέσκου αέρα, δημιουργώντας ένα άνετο περιβάλλον για ενοίκους και εργαζόμενους. Τα κεντρικά συστήματα HVAC είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν αποτελεσματικά σε εγκαταστάσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και έργα μεγάλης κλίμακας, όπως: νοσοκομεία, γραφεία, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.α, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένες και πολύπλοκες ανάγκες, διασφαλίζοντας με ακρίβεια συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας, υγρασίας και υψηλής ποιότητας αέρα.

Η εφαρμογή τεχνολογίας αιχμής και καινοτόμων συστημάτων, με έμφαση στον απαιτητικό τομέα της σχεδίασης και λειτουργίας συστημάτων αυτοματισμού σε συστήματα HVAC, είναι το χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί την ELECTROKLIMA από άλλες εταιρείες του κλάδου και συνακόλουθα δίνει προβάδισμα στους πελάτες μας για την επίλυση των τεχνικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η λειτουργία κεντρικών συστημάτων HVAC μέσω της εφαρμογής συστημάτων αυτοματισμού εξασφαλίζει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των εγκαταστάσεων και συνεπώς την έγκαιρη και συνεχή αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος συνεχούς λειτουργίας προκύψει. Μέσω προηγμένων τεχνολογιών και συστημάτων ελέγχου, τα συστήματα αυτοματισμού επιτρέπουν την ακριβή ρύθμιση και παρακολούθηση των παραμέτρων του συστήματος HVAC, τον έλεγχο της θερμοκρασίας, της υγρασίας, της ποιότητας του αέρα και της ροής του, τον συντονισμό των διαφόρων τμημάτων του συστήματος, καθώς και την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας και την εφαρμογή ενεργειακών μέτρων για τη βελτίωση της απόδοσης των μηχανημάτων και της εξοικονόμησης ενέργειας.

ΣΤΟΧΟΙ

Βασικός στόχος μας είναι η απόλυτη ικανοποίηση των πελατών μας και η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών με:

 • Την εφαρμογή καινοτόμου τεχνολογίας και πρωτοποριακών ενεργειακών λύσεων που ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες κάθε εγκατάστασης κλιματισμού, θέρμανσης και αερισμού των πλέον απαιτητικών χώρων, όπως: Νοσοκομεία, Εγκαταστάσεις Χειρουργείων, Χώροι Εργαστηρίων και Πειραμάτων, Data Center rooms, Πανεπιστημιακά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ξενοδοχεία, Εμπορικά Κέντρα, Βιομηχανικοί Χώροι, Επαγγελματικά κτίρια, Κτίρια Γραφείων κ.α.

 • Τη διαρκή εκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του στελεχιακού δυναμικού και του τεχνικού προσωπικού μας.
 • Τη συνεχή διεύρυνση του δικτύου των προμηθευτών και συνεργατών μας.

 • Την εκπροσώπηση και συνεργασία με τους πιο αξιόπιστους Εμπορικούς Οίκους.

 • Τη διάθεση μηχανημάτων και προϊόντων άριστης ποιότητας και προηγμένης τεχνολογίας.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η άρτια επιστημονική κατάρτιση των στελεχών, η διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών μας, η περιβαλλοντική πολιτική, η συμμόρφωσή μας με τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, η τήρηση των κανόνων εχεμύθειας της ELECTROKLIMA O. E. πιστοποιούνται με :

Με τις συνεχείς πιστοποιήσεις μας πρωτοπορούμε σε νέες εφαρμογές και υπηρεσίες από το 1979, εξασφαλίζοντας τα βέλτιστα αποτελέσματα για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ELECTROKLIMA επενδύει στην διαρκή κατάρτιση του στελεχιακού δυναμικού και του τεχνικού προσωπικού της.
Πιστεύουμε στην δύναμη της γνώσης και το εφαρμόζουμε συνειδητά. Τα στελέχη της εταιρείας μας παρακολουθούν τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις του κλάδου και λαμβάνουν μέρος σε τακτικές εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις πιστοποιήσεις που κατέχουν η εταιρεία μας και τα μέλη της:

 • Schneider Electric BMS Partner – Authorized System Integrator – Eco expert
 • Schneider Electric Power Manager Engineer
 • TAC Authorized Network Integrator
 • Echelon Lon works Authorized System Integrator
 • Mikrotik Certified Network Engineer MTCNA
 • Mikrotik Certified Routing Engineer MTCRE
 • Mikrotik Certified Switching Engineer MTCSE
 • ISONAS Certified security engineer
 • HIKVISION certified Intercom Installer
 • Πιστοποίηση Ψυκτικών κατά ΕΚ 2067 διαχείρισης φθοριούχων αερίων
 • Πιστοποίηση Ψυκτικών διαχείρισης εύφλεκτων αερίων